Update.
Kherson-Nikolaev-Odessa.
Another Ukrainian strike lands in Novaya Kahovka.
vk.com
Ukrainian Mi-8 operations near Nikolaev. Note the Mi-2 we see in the background at the beginning.
vk.com
Another Russian 22160 patrol boat with a Tor-M2 module on board.
vk.com
A fresh map of Zmeiniy. Purple are vehicles, yellow are positions or camo-netting.
Российская армия продолжает укреплять остров Змеиный. На свежем спутниковом снимке от 13.06.2022 виден значительный прогресс в наращивании группировки войск на Змеином и его фортификации. Так, количество находящейся на острове различной техники возросло до 20 единиц, а по его периметру были...
t.me
vk.com
Zaporozhye-Dnepropetrovsk-Krivoy Rog.
Apostolovo, near Krivoy Rog, an apparent Russian strike.
В Апостолово к юго-востоку от Кривого Рога прогремел взрыв. На месте возник пожар, местные власти рекомендуют жителям города не покидать дома. #Днепропетровск #Украина @rybar *Поддержать нас: 4377 7278 0407 7977
t.me
Russian strikes land in Sinel'nikovo, Dnepropetrovskaya region. The town is a rail hub.
В Синельниковском районе Днепропетровской области прогремели взрывы. Жители сообщают о нескольких прилетах ракет. В самом Синельниково расположен крупный железнодорожный узел, который уже несколько раз становился целью ударов. #Днепропетровск #Украина @rybar *Поддержать нас: 4377 7278 0407 7977
t.me
Russia and Ukraine allegedly exchanged KIAs in Zaporozhye area. Russia handed over 64 bodies from Azovstal', and received 56 in return. Note this is not the first time Zaporozhye is the site of these exchanges. Fighting there appears to be at a low point.
vk.com
Unconfirmed reports from a Russian source that the military-civilian administration of Zaporozhye (Russian occupation government) has formed a volunteer btln of ~200 for local security duties.
В ВГА Запорожской области сообщают, что создают первый "добробат" для охранных функций на территории области. Первое формирование из 200 человек уже формируется и "еще ???? на подходе". 1. Про необходимость таких формирований пишу с начала марта. Уже середина июня. Темпы подобной деятельности...
t.me
Kharkov-Sumy.
Apparently a group of Kraken fighters (Azov element that went to Kharkov instead of Mariupol') were taken out by Russian forces, including that Estonian-South African Mamba armored car. Czech rifles were captured.
Наши бойцы уничтожили нацистов из банды бешеных свиней "Кракен". В качестве трофея им достались чешские винтовки и эстонский бронемобиль.
t.me
Поставки из стран НАТО продолжают уничтожаться Союзные силы уничтожили бронеавтомобиль Mamba MK 2, переданный неонацистам из т.н. "Кракена" от властей Эстонии. Ранее сообщалось, что всего на Украину поставлено семь таких машин. Фото @WAR13Z @anna_news
t.me
vk.com
Two US fighters have been captured in Kharkov.
‼️☠️ Американские наёмники схвачены нашими на Харьковщине! Экс-военные США захвачены армией России: 39-летний Роберт Дрюке, служивший в Ираке 27-летний Энди Хьюн. @btr80
t.me
Пленные американские наемники Александр Дрюке и Энди Хьюн. Попали в плен под Харьковом. Это первое подтверждение пленения американских наемников. Госдеп сегодня сообщил, что на Донбассе пропал еще один американский наемник. Есть мнение, что про убитых они не говорят в принципе, а про…
colonelcassad.livejournal.com
...им дадут!
afirsov.livejournal.com
LDNR Front.
Russian strikes on the outskirts of Artemovsk-Bakhmut.
ВС РФ накрывают позиции ВСУ на окраинах Артемовска. Фронт продолжает приближаться к городу.
t.me
Russian strikes on Pokrovsk.
vk.com
Ukrainian Tochka strike in Krasniy Luch apparently took our rebel artillery munition storage.
В Красном Луче чем-то попали по складу боеприпасов. Отмечается вторичная детонация. Предположительно "Точка-У"
t.me
Видео прилета по Красному Лучу. На видео последствия удара с детонацией боеприпасов.
t.me
Destroyed Ukrainian BMP-1 on the Seversk-Artemovsk/Bakhmut road.
Подбитая украинская БМП на трассе Артемовск-Северск. @anna_news
t.me
Interesting discussion of what appear to be rebel forces that got hit by Switchblade loitering munitions. Apparently the first missed, and another one went down. This is apparently near Avdeevka.
vk.com
Результат неудачного применения украинскими солдатами американского дрона-камикадзе Switchblade 300 по бойцам НМ ДНР в районе Авдеевки. Республиканские военные говорят, что что украинские операторы пытались использовать "свичблейды" два раза и оба - безуспешно.
t.me
Ukrainian helos were spotted near Lisichansk.
vk.com
A shell hit the roof of the maternity ward of the Vishevskiy hospital, Donetsk.
НУ И ГДЕ ЖЕ ЭТА ТОЧКА?
t.me
Russia has deployed a field hospital to help civilians in LNR area. Note this is probably areas recently taken from Ukraine, where local medical infrastructure may be destroyed, and many medical staff may have fled the fighting.
vk.com
The West.
Mobilization papers being handed out at the beach, Odessa.
Повесточки на могилизацию на пляжах Одессы.
t.me
vk.com
Russia.
A small Russian settlement near Klimtsy, Bryansk region, was shelled.
В результате обстрела со стороны ВСУ поселка рядом с городом Клинцы в Брянской области ранения получили 4 человека, повреждено несколько домов.
t.me
Russian border checkpoint Krupets, Kursk region, took fire from the Ukrainian side.
vk.com
There are reports of shortages of civilian UAVs in Russia, possibly due to them being bought out for use in the war. Note a number of organizations in Russia collect donations and organize support for rebel units. Since the start of this war there have been rumors of Russian regulars adopting use of civilian UAVs.
Как сообщает газета Коммерсантъ в материале Юрия Литвиненко и Никиты Королева Кто в лес, кто по дрона. В России возник дефицит коммерческих беспилотников, цены на коммерческие беспилотные летательные аппараты (БЛА) в России за последние месяцы выросли более чем на 30%, а…
bmpd.livejournal.com
Misc.
Apparently a Ukrainian T-64BV getting hit by an ATGM.
Попадание по танку ВСУ Уничтожение танка противника прямым попаданием противотанкового ракетного комплекса где-то на Донбассе Видео: @Z4LPR @anna_news
t.me
Russian SpN Kornet launch. Location and context unclear.
‼️Спецназ ️тважных уничтожает танк противника Бойцы группировки "О" используют противотанковый ракетный комплекс "Корнет" для борьбы с бронированной техникой украинской нацистской армии. #эксклюзив с фронта t.me/RVvoenkor
t.me
Ukrainian forces firing a Caesar howitzer.
vk.com
Russian PTM-4 magnetic land mines have been found in Ukraine.
vk.com
Allegedly a Ukrainian BMP taken out by a Russian artillery strike. Location unclear.
Бандеровская БМП после встречи с российским снарядом.
t.me
Apparently Ukrainian T-64BVs burning, location and context unclear.
vk.com
Russian up-armored Tigr-M with battle damage. Location and context unclear.
Бронеавтомобиль Тигр с собственным именем *Гром* и самодельным бронированием вернулся с ленточки. Защита выдержала.
t.me
Apparently rebel forces with what appears to be a DShK modified into a sniper rifle.
С добрым утром
t.me
Interesting footage and discussion of a Russian OSA-AKM SAM in Ukraine. Note while the type isn't useless, it's extremely outdated and its performance in modern conflicts is poor. The soldier claims they've successfully engaged UAVs with it.
vk.com
More Russian trucks up-armored haphazardly.
vk.com
Russian irregulars with an ATGM.
vk.com
Russian technical, Ukraine.
Waaagh!!!!!!!!
t.me
Russian armored train in Ukraine, location and context unclear.
vk.com
shushpanzer-ru.livejournal.com
Ukrainian M-109s. Location and context unclear.
vk.com
Allegedly Brazilian fighter in Ukraine.
vk.com
Бразильские наемники в районе Северодонецка
t.me
Russian Kamaz Typhoon MRAP captured and put back into service by Ukraine.
vk.com
Ukrainian territorial defense training with an allegedly Bulgarian SPG-9 recoilless rifle.
vk.com
NATO/EU.
There are reports that German howitzers are almost ready to head to Ukraine. Apparently Ukrainian service members are completing their training with the type.
Берлин, 14 июня. Обучение ВСУ обращению с немецкими гаубицами скоро завершится, что позволит войскам использовать их в конфликте. Об этом сообщает министр обороны ФРГ Кристин Ламбрехт.
riafan.ru
German newspaper ARD has published a shelling of Donetsk and claims it is a Russian shelling.
Телеканал ARD опубликовал фейковый репортаж, в котором утверждается, что удары по рынку в Донецке в понедельник наносила Россия. При этом город находится под... | , 14.06.2022
inosmi.ru
Lithuania is planning to supply 110 anti-UAV systems EDM4S Sky Wiper to Ukraine.
vk.com
Ukrainian service member with a Quantix Recon UAV. Allegedly 100 of the type were supplied.
vk.com
French Caesar howitzer being taken to Ukraine by an An-124.
vk.com
We finally have footage of an FV-103 Spartan in Ukrainian hands.
vk.com