LDNR Front.
Allegedly Sparta btln hitting Ukrainian positions near Avdeevka. You can see Ukrainian soldier limping away after the strike.
vk.com
Rebel artillery shelling Mar'inka, DNR 100th Brigade.
vk.com
Rebel Somalia btln D-20 howitzers firing near Avdeevka.
vk.com
⚡️Видео 18+⚡️Д-20 уничтожили 15 боевиков под Авдеевкой⚡️ В распоряжении проекта @wargonzo оказалось видеоподтверждение ликвидации под Авдеевкой 15 украинских неонацистов артиллерийскими расчетами пушек Д-20 штурмового батальона «Сомали». На кадрах, снятых с БПЛА, видно как по скоплению живой...
t.me
Battle damage in Rubezhnoe.
Рубежное после боев. Часть 1. Большое разрушенное здание испытало на себе применение УР-77 "Змей Горыныч".
t.me
Рубежное после боев. Часть 2
t.me
Рубежное после боев. Часть 3 На первой фотографии можно увидеть характерный кабель - следы работы УР-77 "Змей Горыныч". Раздолбанный пикап - украинский. Собачка теперь у наших на довольствии.
t.me
Rebel forces claim they have taken Ukrainian positions in Rubezhnoe. We can see 2? destroyed Ukrainian armored cars.
vk.com
Battle damage Popasnaya.
Попасная
t.me
Yasinovataya got hit by a Ukrainian strike.
t.me
Smoke rising over Slavyansk-Kramatorsk. Russian strikes.
Пожары в Славянско-Краматорской агломерации после ударов ВС РФ.
t.me
A Serbian DNR fighter shows off captured Ukrainian kevlars, one with SS markings on it. He also shows off US strike plates for body armor. Note how rebel reservists have to get solid metal strike plates in improvised plate carrier for body armor, while Ukrainian forces are reasonably well supplied.
‼️Нацистские 14 88 на каске США: Сербский доброволец ДНР показал трофеи, взятые с помощью читателей "Русской Весны" Боец благодарит наших читателей за помощь фронту и обещает, что трофеев будет ещё много t.me/RVvoenkor
t.me
DNR forces capture Ukrainian weapons and UAV in Troitskoe, near Gorlovka.
#эксклюзив Сегодня спецназ армии ДНР разматал вояк элитной 25 аэромобильной бригады ВСУ и зашёл в посёлок Троицкое, что под Горловкой. Есть трофеи.
t.me
Mariupol'.
Russian soldiers, Azovstal'.
Военнослужащие одного из подразделений Вооруженных сил России на территории завода «Азовсталь». @DmitriySteshin
t.me
A column of civilian vehicles for evacuating civilians trapped in Azovstal', arriving near Mariupol'.
vk.com
vk.com
vk.com
vk.com
Civilians being evacuated from Azovstal'.
vk.com
Some footage of the on-going cleanup in the port of Mariupol'.
vk.com
Satellite images of Azovstal'.
Азовсталь. Вид из космоса. Фотографии от Maxar, Восстанавливать ее после завершения боевых действий не будут.
colonelcassad.livejournal.com
Battle damage, Il'yich factory, Mariupol'.
Мариуполь, меткомбинат Ильича. @riafan_everywhere
t.me
Assorted footage, Mariupol'.
vk.com
Russian humanitarian aid arriving in Mariupol'. Russian and rebel authorities will face a very steep uphill battle in restoring Mariupol' to any semblance of normality.
Вчера в Мариуполь был доставлен гуманитарный груз для гражданского населения по сбору, который размещался в начале недели. Завезена партия из 1000 собранных продуктовых наборов + разные ништячки для детей. Всем помогавшим, спасибо. Так как в Мариуполь постепенно налаживаются государственные...
t.me
Russian MChS clearing the streets in Mariupol'.
vk.com
The West.
Apparently anti-draft protests took place in Hust, western Ukraine. There are allegations of corruption (being released from the draft for money).
vk.com
Russia.
Air defenses firing over Belgorod.
В небе над Белгородом гул, стрельба, светящиеся объекты. ПВО борется с беспилотниками
t.me
Several explosive devices were found along Russian railroads in Kursk region.
Так выглядит сосредоточенный заряд СЗ-6 на железнодорожных путях. Источники ВЧК-ОГПУ говорят, что подобные советские мины используют диверсионные группы в Курской, Брянской областях. Несколько мин были обнаружены при обходах сотрудниками РЖД.
t.me
Two artillery shells landed in Zhecha, Bryansk region, Russia.
vk.com
There are reports of a fire at a Russian munitions storage facility in Tomarovka, Russia.
⚡️ Сообщают, что в Томаровке предположительно взорван склад боеприпасов. @opersvodki
t.me
vk.com
A destroyed bridge, Kursk region, Russia. This was allegedly sabotage.
t.me
vk.com
Misc.
Allegedly Russian SpN taking out a Ukrainian position at night.
vk.com
Bayraktar wreckage, location and context unclear.
Вчера мы писали, как украинская пропаганда пытается уничтожать российские системы ПВО при помощи «Байрактара». Сегодня мы напомним, что попытки атаковать позиции российских войск турецкими БпЛА заканчиваются примерно вот так… @razved_dozor
t.me
vk.com
An odd report of a downed Ukrainian helo near Shovkoplyasy, allegedly downed by a Russian MANPADS team. However... that village is west of Poltava. The story doesn't make sense.
Сегодня в районе н.п. Шовкоплясы силами ПВО подразделений «Z» ВС РФ была подбита из ПЗРК «Игла» вертушка ВСУ. Собиралась отработать по нашим позициям, но не судьба. Теперь это наш трофей.
t.me
Ukrainian Valkiriya UAV allegedly filmed its own shootdown.
Украинский БЛА ASU-1 «Валькирия» разработки ООО «Авиационные системы Украины» успел зафиксировать свое уничтожение российскими ПВО на Донбассе.
t.me
Russian Buk-M3 operating in Ukraine, location and context unclear. One thing that jumps out to me is the incomplete missile load on the launcher.
vk.com
Russian air operations over Ukraine, location and context unclear.
vk.com
Assorted captured Ukrainian weapons, location and context unclear.
vk.com
Russian combat engineers conducting mine clearing and UXO disposal. Location unclear.
vk.com
Assorted footage, Russian forces in Ukraine.
Z в зоне проведения Специальной Военной Операции @Ugolok_Sitha
t.me
Uparmored Russian Tigr-M, Ukraine, allegedly SpN. Based on the city name Blagoveschensk, this might be a unit from East MD.
vk.com
A strange video. It allegedly features Russian volunteer fighters from Ural area fighting in Ukraine. It's unclear whether they're part of rebel formations or part of the recent waves of volunteer fighters arriving from Russia.
vk.com
NATO/EU.
Poland handed over apparently over 200 (232) T-72M1s to Ukraine.
Как сообщило 29 апреля 2022 года Польское радио, к настоящему времени Польша передала Украине более 200 танков Т-72 из наличия польской армии. Вместе с танками, на Украину Польшей поставлены несколько десятков боевых машин пехоты БМП-1, а также 122-мм самоходные гаубицы 2С1…
bmpd.livejournal.com
vk.com
These T-72M1s have already allegedly arrived.
Первое видео польских танков Т-72М1 на Украине. Ранее сообщалось, что Польша передала Украине 232 танка Т-72М1, переносные зенитно-ракетные комплексы, реактивные системы залпового огня и самоходные гаубицы.
t.me
Ukrainian soldiers applying camo to another batch of Humvees, presumably newly delivered.
Украинские военнослужащие наносят камуфляж на переданную американской армией автомобильную технику. Локация, по всей видимости, где-то в Польше.
t.me
t.me
US M113s allegedly being prepared for shipment to Ukraine.
vk.com
There are reports that Denmark is sending 25 Piranha III and 50 M113 APCs to Ukraine, as well as 120mm mortars.
vk.com
Norway is planning the delivery of 20 M109 self-propelled howitzers to Ukraine.
vk.com