Pokrovsk area.
Russian forces continue to gain ground north of Pokrovsk. They've secured an area of country-side north of Grishino they also pushed west towards Biletskoe taking the treeline closest to the town. There is Russian penetration in Biletskoe itself, but no confirmed consolidation.
Ukrainian-Russian war. Day 1492-1497: Situation on Shakhovskoy, Dobropolskaya & Pokrovsk fronts: During the last three weeks, Russian army has managed to advance west of the railway line towards Bilytske, from where Russian forces continue to infiltrate the locality. Furthermore, during the...
t.me
Ukrainian-Russian war. Day 1487-1491: Situation on Pokrovsk & Udachnenskaya fronts: Over the past five days, Russian Army has continued to consolidate its control over Hryshyne and expanded its operations further, with reconnaissance groups reaching Novooleksandrivka, Vasilivka, and Myrne to the...
t.me
Russian strikes on the western outskirts of Grishino. The area is currently reported under Russian control.
Кадры улиц на западной окраине села Гришино, где сейчас додавливают ВСУ. Выжигают укрытия дронами. @DKulko
t.me
A series of Russian strikes on Ukrainian vehicles in the Pokrovsk-Mirnograd area.
Большая подборка работы операторов FPV-дронов отряда "Ирландцы" по логистике, бронетехнике, личному составу и беспилотным системам ВСУ на Покровско-Мирноградском направлении. Видео: @Irishstrike Военный Осведомитель
t.me
Russian Lancet strikes take out what appear to be two tanks, and allegedly one artillery piece.
Два танка и гаубица ВСУ уничтожены расчетом РУК ZALA «Ланцет» на Добропольском направлении Оператор разведывательного БПЛА ZALA Z-16 в ходе оперативного мониторинга в одном из районов своей зоны ответственности обнаружил движущийся танк противника и установил за ним наблюдение. В результате...
t.me
Ukrainian drone operations on the Pokrovsk-Selidovo road, where one drone strike fails, getting caught in the netting, and another one hits a Bukhanka van.
Покровськ. Наш блок-пост в бік Селідово. А на ньому вороги. Добряче їх розстріляла з дронів 25 січеславська ДШВ Цей блок-пост ще з 2014-го на цьому ж місці. Там навіть споруди ще ті, що ЗСУ та поліція встановлювали збереглись. Це дорога на село Піски і на Донецьк. Там і поворот на...
t.me
Two Ukrainian FPVs fly over a 70 m x 70 m (!) stretch full of concertina wire near the railway tracks of the Kurakhove-Pokrovsk railway line before turning right and attempting to strike 2 Russian infantrymen in a block post (former Ukrainian 2015 block post) on the Pokrovsk-Selydove E50 road...
t.me
Destroyed Ukrainian vehicles on the streets of Mirnograd. It's a testament to the increase in the depth of the kill-zone that Russia hasn't collected these, despite Mirnograd being being the front lines at this point.
Уничтоженная техника ВСУ в Димитрове ( Мирнограде ) @WarInMyEyes
t.me
Russian drone strikes on the Pokrovsk-Pavlograd highway, anti-drone nets notwithstanding.
Russia has resumed FPV drone strikes on the Pavlohrad - Pokrovsk Highway in eastern Dnipropetrovsk Oblast after a brief lull. Ukraine has constructed anti-drone nets for part of the road, however some drones are still able to tear the net and get through.
t.me
Russian Molniya and Zala Z-16 drone operations int he Dobropol'ye area.
Кадры боевой работы расчёта FPV-дронов самолетного типа «Молния-2» группировки войск «Центр» на Добропольском направлении. Военный Осведомитель
t.me
Кадры боевой работы расчёта разведывательных БЛА ZALA Z-16 группировки войск «Центр» на Добропольском направлении. Часть 1. Военный Осведомитель
t.me
Russian Giatsint-S operations, Dobropol'ye axis.
Кадры боевой работы расчёта 152-мм самоходной пушки 2С5 «Гиацинт-С» группировки войск «Центр» на Добропольском направлении. Военный Осведомитель
t.me
Dnepropetrovsk axis.
3 Ukrainian POWs in Russian hands, allegedly near Novopavlovka.
Без опознания В ходе короткой но активной дискуссии российские военнослужащие смогли убедить троих чубовоинов из 42 омбр в необходимости сложить оружие и поднять руки после чего сопроводили их в тыл, подальше от линии фронта. Нам сообщили, что это произошло в районе н.п. Новопавловка. Хочется...
t.me
Russian troops in presumably the rear area of this axis training for assault operations.
Боевое слаживание штурмовых подразделений группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Часть 1. Военный Осведомитель
t.me
Процесс боевого слаживания штурмовиков группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Часть 2. Военный Осведомитель
t.me
Процесс боевого слаживания штурмовиков группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Часть 1. Военный Осведомитель
t.me
Боевое слаживание штурмовых подразделений группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Часть 2. Военный Осведомитель
t.me
Russian Grad, Giatsint-B and D-30 operations, Dnepropetrovsk area. Given the low accuracy and extreme dispersion normal in current environments, the Grads are of questionable value.
Кадры боевой работы расчёта РСЗО 9К51 «Град» группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Часть 2. Военный Осведомитель
t.me
Кадры боевой работы расчёта РСЗО 9К51 «Град» группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Часть 1. Военный Осведомитель
t.me
Кадры боевой работы расчёта 122-мм буксируемой гаубицы Д-30 группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Военный Осведомитель
t.me
Кадры боевой работы расчёта 152-мм буксируемой пушки 2А36 «Гиацинт-Б» группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Военный Осведомитель
t.me
Russian troops with an interceptor drone, Dnepropetrovsk area.
Зенитный вариант FPV-дрона «Бумеранг» операторов группировки войск «Центр» на Днепропетровском направлении. Дроны в подобной вариации по большему счету используются для перехватов относительно тихоходных разведывательных БпЛА, дронов-камикадзе самолётного типа на примере «Дартс», гексакоптеров...
t.me
Eastern Zaporozhye.
Ukraine pushed southward but after a failed mechanized assault Russia counter-attacked recapturing large swathes of ground along the Zaporozhye-Dnepropetrovsk border. Russia recaptured half of Ternovoe, all of Zlagoda, and have re-entered Dnepropetrovsk region along the Yanchur river valley. Rybnoe, Privol'ye, and Kalinovskoe remain in the grey zone. West of the Gaychur Russian forces penetrated Boykovoe, and gained ground in Ternovatoe (not to be confused with Ternovoe east of the Yanchur near the Donetsk region border). West of Gulyaypole Russian forces have gained ground north and south of Gor'koe, pushing the front line towards Gulyaypole. Russian forces have also penetrated Verkhnyaya Tersa and Vozdvizhenka.
Ukrainian-Russian war. Day 1492-1497: Situation on Pokrovskaya, Velikomikhailovskaya & Novomykolaivka fronts: During the last week Russian army repelled Ukrainian incursions in Novoivanivka, Novohryhorivka and Novomykolaivka, recapturing a significant number of positions. This enabled Russian...
t.me
These attempts to advance continue toward Verkhnya Tersa from three axes, bypassing Tsvitkove. Further south, from Hirke, reconnaissance and infiltration Russian troops have managed to penetrate deep into Ukrainian territory, taking advantage of the shortage of troops in this section of the...
t.me
Ukrainian-Russian war. Day 1487-1491: Situation on Pokrovskaya, Velikomikhailovskaya & Huliaipole fronts: Over the past two weeks, Ukrainian Army has managed to recapture a significant number of localities and areas after linking up with isolated zones and forcing Russian Army to withdraw to...
t.me
Ukraine launched a major mechanized assault by the 425th Skala Rgt. At least one M1 Abrams was destroyed, at least one M113, and one BMP. The attack failed, with large numbers of Ukrainian casualties.
Warning footage of corpses.
Более полное видео отражения наката 425-го ОШП «Скала» на северных окраинах Покровска в районе н.п. Гришино с дополнительно вынесенными за рамки видео эпизодами забоя некогда австралийского M1A1 AIM «Abrams» операторами российских FPV-дронов. К слову, в декабре 425-ой ОШП «Скала» уже отметился...
t.me
Отражение операторами центра «Рубикон» небольшого наката ВСУ в районе н.п. Гришино на Покровском направлении. Помимо прочего, зарубкой на пульте управления FPV-дронами стал танк M1A1 AIM Abrams/M1A1 SA UKR Abrams, который в буквальном смысле познакомился со значением слов «выгорел на работе»...
t.me
Ukrainian activist Sternenko on the recent failed Ukrainian mechanised assault northwest of Pokrovsk.
t.me
‼️☠️ Медийный 425 полк ВСУ "Скала" был отправлен на убой в Гришино, — Стерненко ➖"На кадрах остатки техники 425-го полка "Скала" возле Покровска (Красноармейска). Кадры с телами наших солдат я выкладывать не буду. К сожалению, их там много", — пишет советник министра обороны Украины. ▪️Он...
t.me
Видео Центра "Рубикон" и 2-й общевойсковой армии поражения украинской бронетехники в ходе отражения механизированной контратаки 425-го отдельного штурмового полка "Скала" ВСУ на Гришино у Покровска 31 марта. Были уничтожены FPV-дронами бывший австралийский танк М1А1 SA Abrams (первоначально...
t.me
Russian Lancet strike on a Ukrainian Grad, eastern Zaporozhye area.
РСЗО «Град» ВСУ уничтожен расчетом РУК ZALA «Ланцет» в Запорожье Военнослужащие Восточной группировки войск уничтожили вражескую РСЗО «Град» с помощью барражирующего боеприпаса. На видеокадрах с «Ланцета» видно, как сработала интеллектуальная система наведения и распознавания целей ИРРА...
t.me
Russian strikes on Ukrainian forces around Gor'koe.
Продолжается уничтожение живой силы противника на западном участке. На этот раз пресечена попытка просочиться в направлении н.п. Горькое. Отработали операторы БпЛА 60 гвардейской бригады 5 армии группировки войск "Восток". @voin_dv
t.me
Russian 2S3 from East MD in eastern Zaporozhye.
152-мм самоходная гаубица 2С3 «Акация» из состава группировки войск «Восток» в Запорожской области. Военный Осведомитель
t.me
Zaporozhye area.
Russia has secured all of Lugovskoe village, just east of Belogor'ye. This area is about to merge with the eastern Zaporozhye front, as Russian forces push west of Gulyaypole. On the west side Russian forces have recaptured the area between Lukyanovskoe and Stepovoe, and is pushing into Pavlovka again.
Ukrainian-Russian war. Day 1487-1491: Situation on Vasylivka front: During the last three weeks, Ukrainian army has regained the initiative and managed to recapture the northern part of Prymorske and penetrate its central area. Meanwhile, Russian army has once again managed to reduce the salient...
t.me
‼️ Армия России освободила Луговское Запорожской области ➖"Подразделения группировки войск «Восток» продолжили продвижение в глубину обороны противника и в результате активных действий освободили населенный пункт Луговское Запорожской области", сообщает Минобороны. ▪️В ходе боев за населенный...
t.me
Ukraine reportedly hit a school in Znamenka, where classes were still ongoing. 1 adult is reported killed, 2 wounded, and 7 children wounded. The dead is a Russian local government official, and he may have been the intended target. If so, it's a particularly callous strike, given the location.
‼️ До 10 человек выросло количество пострадавших в школе Великой Знаменки после обстрела ВСУ ▪️Среди пострадавших семеро детей и трое взрослых, один человек погиб, сообщил губернатор Запорожской области Балицкий. ➖"По данным медиков, жизни пострадавших ничего не угрожает, состояние учительницы...
t.me
Russia hit Zaporozhye city with a Tornado-S strike.
A short time ago, Russia attacked Zaporizhzhia City with 6 Tornado-S rockets, which were launched from northwest of Melitopol. 4 rockets impacted the eastern outskirts of the city near the village of Rostushche. 2 other rockets impacted the Shevchenkovskiy District of the city.
t.me
Ukraine hit Vasil'yevka, damaging a residential building and a gas station. 2 civilians are reported killed and 2 wounded.
‼️ Враг атаковал многоквартирный дом в Васильевке Запорожской области, погибли 2 человека, один из них ребенок ▪️Дом практически разрушен до основания, из-под завалов достали тела двух погибших: женщины 1935 г.р. и 12-летней девочки, сообщает губернатор Балицкий. ▪️Еще 4 человека пострадали в...
t.me
‼️ Враг ударил по автозаправке в Васильевке Запорожской области, ранены женщины ▪️Две пострадавшие доставлены в больницу, где им оказывается вся необходимая помощь, сообщает губернатор Балицкий. ▪️Состояние одной из женщин остаётся тяжёлым. ⚠️Подписаться на RV: MAX
t.me
A destroyed Ukrainian BMP-1, Zaporozhye area.
Уничтоженная на Запорожском направлении украинская БМП-1 с немецкими "крестами".
t.me
Dnepr front.
A Russian drone apparently struck a Ukrainian bus in Nikopol', killing 3 and wounding 12 civilians. Nikopol' sits on the Dnepr, along the place where the front line runs along it. So it's a city that's practically the front line, albeit in what is admittedly a quiet section of the front.
Противник заявляет, что утром дрон попал в автобус в Никополе. 3 убитых и 12 раненых.
t.me
Russian drone strike on a Ukrainian police car in Kherson.
FPV-дрон поражает патрульную машину украинских полицаев на улице Херсоне.
t.me
Russian strikes on Kherson. Targets unclear.
A fire is burning in eastern Kherson after the KAB impacts.
t.me
Ukrainian strikes on Aleshki killed one civilian traveling in a car, wounded one other, as well as damaging some residential buildings across the area. Note Aleshki is in essence the south-eastern suburb of Kherson city, and is effectively on the front line.
‼️ Враг атакует Херсонскую область, пострадали два мирных жителя ▪️В Алешках удар БПЛА по легковому автомобилю привел к ранению женщины 1963 года рождения и мужчины 1975 года рождения, сообщает губернатор Сальдо. ▪️В результате украинских ударов частные жилые дома повреждены в Великих Копанях...
t.me