Mariupol'.
Russian or rebel tank, outskirts of Mariupol', getting hit by something.
vk.com
Политика, История и Оружие.
t.me
UAV footage of combat in Mariupol'. It's hard to tell what's happening, but the damage looks serious. You can make out military vehicles in some shots.
vk.com
Fighting inside Mariupol', it's a Russian T-72B3 mod'16 variant firing (you can see a better photo of two of them in the same spot in the second link). Also a BTR-4 was destroyed in an artillery strike. It was parked between residential buildings, next to a school.
vk.com
vk.com
Мариупольцы выкладывают видео попадания снаряда в жилом секторе города. В кадре отчетливо виден сгоревший украинский БТР, который прятался за школой, практически на детской площадке.
t.me
Rebel forces advancing through the outskirts of Mariupol'. Rebel forces are apparently using captured Javelins.
vk.com
Rebel artillery firing, DNR area, near Mariupol'.
vk.com
⚡️РСЗО Донбасса работают по скоплениям боевиков "Азова"
t.me
Battle damage in Mariupol'.
Warning footage of corpses in the second link.
vk.com
Мариуполь. Разрушения на улице Леваневского.
t.me
Мариуполь, продолжаются бои с нацбатом Азов и 36-ой бригадой морской пехоты ВСУ.
t.me
Rebel forces have taken Volnovakha. Footage from inside continues to come in. The town is in ruins, and the civilians are being evacuated. It appears Ukrainian positions were set up in a local school, among other places. Ukrainian forces lost at least 4 T-64s abandoned/damaged, a 5th one is unclear. It's parked near the T-34 monument and is marked with a Z and a rebel unit designation. However the post claims it was captured as a trophy and marked. They also lost a Varta armored car, a BTR (70? 80?) and a BMP-2. An AT-4 was also seen there, which suggests that western rocket-launchers made it to front-line units in the Donbass very quickly. Rebel forces are evacuating the locals to the nearby village of Bugas, due to the severe damage the town took during the fighting. Volnovakha was a major Ukrainian strongpoint and well defended, but a much smaller town. The scale of the destruction is telling, and it doesn't bode well for Ukrainian cities. I'm also curious how large the defending forces were and how many got away. Had any significant quantities surrendered, it's likely the rebels would have paraded them around on camera. Rebel sources claim a Ukrainian column tried to break out and lost vehicles, but some got away.
vk.com
vk.com
vk.com
vk.com
vk.com
vk.com
vk.com
vk.com
vk.com
vk.com
Первые кадры из освобожденной Волновахи. Как выглядит дом перед Узловой больницей на юге города. Прямо на территории находится военная техника, видно, что здание использовалось в качестве укрытия. Из больницы украинская сторона пациентов не эвакуировала. В здании осталось 150 взрослых и 43...
t.me
Танк и БТР ВСУ брошенные у больницы в Волновахе.
t.me
Волноваха
t.me
Спустя две недели интенсивных боев силы ДНР смогли освободить населенный пункт Волноваха. На протяжении всего этого срока украинские силовики не выпускали оттуда мирных жителей по гуманитарным коридорам — они использовались ВСУ как живой щит. Отряды националистов обустроили огневые точки в...
t.me
Волноваха наша. От края до края
t.me
Волноваху освобождали метр за метром — в ожесточенных боях с националистами и разрозненными батальонами ВСУ. На фото канала Донбасс решает очередное доказательство того, что украинские нацисты располагали технику во дворах жилых домов Волновахи. Поблизости легко найти и неразорвавшиеся снаряды...
t.me
Волноваха полностью зачищена украинских оккупантов Провести съемку в освобожденном сегодня городе удалось только к вечеру. В некоторых городских кварталах еще горели трубопроводы и дымились разрушенные дома. «Фронт уходит дальше — на запад, продвигается к административным границам Донецкой...
t.me
t.me
Брошенные украинские танки под многоквартирным жилым домом в Волновахе.
t.me
Волноваха, Менделеева 15, мы живы
t.me
You can view and join @nikral right away.
t.me
Украинская техника в Волновахе. Украинские боевики рисовали на технике "Z", наверное, чтобы вырваться из окружения.
t.me
Поднятие флага ДНР в освобожденной Волновахе. Видео снимал военкор "Украина.Ру" Филипп Прокудин.
t.me
уже освобождённая Волноваха. Украинские танки ещё не убраны с детских площадок.
t.me
⚡️Последствия боев за Волноваху, 12 марта 2022 года Последствия боевых действий между республиканскими силами и украинской армией в Волновахе. Подробности в репортаже нашего военного корреспондента Если хотите помочь нашему волонтерскому проекту, то вот реквизиты карты Сбербанка: 5469 3800...
t.me
Волноваха. Чижков. Родители живые.
t.me
Волноваха. Харченко
t.me
A Ukrainian anti-tank ambush was apparently wiped out in Novotroitskoe village near Volnovakha. At least one of the bodies is chained to a pole, the claim is that they were forced to stay and fight. I suspect it might be a fake, the location doesn't make any kind of sense, at least from the footage we have. What road were they trying to cover? The one 1-2 meters away from them?
Warning footage of corpses.
vk.com
Rebel reservists in Novotroitskoe, note the destroyed BRDM-2, Ukrainian, and another destroyed armored vehicle, unclear whose.
vk.com
Ukrainian BMP-1 (BRM-1? that turret looks big) abandoned near Novotroitskoe. A GAZ bus being used for ammo-transport crashed into it.
Брошенная БМП ВСУ под Новотроицком (район Докучаевска) + врезавшаяся в нее "Газель", в которой перевозили боеприпасы. Видео тут https://t.me/ChDambiev/13875
t.me
Ukrainian BRDM-2 captured in Anadol', small village about halfway between Volnovakha and Mariupol'.
Политика, История и Оружие.
t.me
Battle damage in a village near Mariupol', now under rebel control, allegedly damaged by Ukrainian shelling, after they withdrew.
vk.com
The Ukrainian Giatsint-B battery, their wheels being burned. It was recently captured by Russian forces near Berdyansk.
vk.com
Rebel troop column exiting Volnovakha.
vk.com
Rebel troops near Mariupol'.
vk.com
Войска ДНР на Мариупольском направлении. Фото: Иван Родионов
t.me
Mangush, a small town west of Mariupol'. Rescue workers from the DNR reunited with their colleagues
vk.com
Volodarskoe/Nikoslkoe village, allegedly west of Mariupol' (apparently it was renamed relatively recently by Ukrainian authorities but is now reverting back to the old name) where the local fire station has switched over to serving the DNR authorities.
vk.com
A direct land route is now open from Russia through the DNR, Ukrainian occupied provinces, and to Crimea.
vk.com
Ukrainian positions near Starognatovka, now in rebel hands, and even somewhat behind the front line.
vk.com
Занятые бойцами ДНР позиции ВСУ в районе села Старогнатовка. По бетонным и металлическим укреплениям можно представить на сколько серьёзно окопались украинские националисты за долгие годы позиционной обороны.
t.me
Talakovka, north-east of Mariupol'. I can see one destroyed tank, presumably Ukrainian based on the paintjob, another tank intact, possibly captured.
Военный писатель и доброволец Владлен Татарский @vladlentatarsky посетил населенный пункт Талаковка в окрестностях Мариуполя. Поселок был освобожден группировкой войск ДНР в начале марта. Из-за сопротивления, которое защитникам Донбасса оказали украинские военные и боевики нацбатов...
t.me
Civilians who escaped Volnovakha. Note the Z on the car. Rebel forces have been marking civilian vehicles moving away from the front line with these markings to minimize changes of being shot by rebel forces.
Мы ждали наших - русских... "Мы думали вообще никогда оттуда не выберемся. Мы дни считали. Нам говорят - еще день, еще два. А тут неделя, вторая, уже закончилась вторая. Я до сих пор отойти не могу, что мы на свободе. С темперетурой, все переболевшие, без лекарств. Вот когда ребята зашли наши -...
t.me
Civilians receiving food, Volnovakha.
Бабушка берет Еду для внучки… Волноваха
t.me
Interviews with locals in Sartana, near Mariupol'.
⚡️Военный корреспондент @anna_news поговорил с жителями Сартаны в пригороде Мариуполя Ему рассказали о том как вели себя украинские военные и встрече республиканских сил НМ ДНР. Если хотите помочь нашему волонтерскому проекту, то вот реквизиты карты Сбербанка: 5469 3800 5900 3375 @anna_news
t.me
Ethnic Greeks in Sartana say that Russian troops are not killing civilians and instead are offering immediate aid.
♨️ Греки, находящиеся в подвале школы под Мариуполем, обратились к Греции: "Русские никого не убивают. Здесь никто не стреляет по мирным жителям. Как только сюда пришли русские, они сразу привезли нам помощь".
t.me