Oskol' Front.
Russian Ka-52s striking Ukrainian vehicles near Svatovo. There has been a persistent pattern of Ka-52 use in this area.
vk.com
vk.com
Ukrainian tank getting hit near Kremennaya.
Уничтожение украинского танка огнем артиллерии. Полоса обороны 20 ОА ( район Кременной). Будни войны.
t.me
Some combat footage near Kuzemovka, Svatovo area, where Ukrainian troops advanced, dug in, and then got hit by a TOS-1.
Продолжение боев за Куземовку! Штурмовым группам 92 бригады ВСУ не удалось продвинуться дальше жд полотна и они окопались в лесополосе. Расчетом ТОС-1А "Солнцепек" подразделений РХБЗ 1ТА хохол был накрыт и обращен в бегство. @razved_dozor
t.me
A destroyed Ukrainian Grad near Svatovo.
Еще одна уничтоженная украинская РСЗО БМ-21 "Град" на Сватовском направлении.
t.me
A destroyed MT-LB with ZU-23-2 near Svatovo, allegedly Ukrainian. What I find interesting is the vehicle they're filming from. It looks like a Ukrainian BMD-1, a very rare vehicle. Russia turned most of its BMD-1s into 2s a while back. Ukraine lost most of its BMDs.
Сожженый «скелет» украинской МТ-ЛБ Т-23-2 с ЗУ-23-2 на купянском направлении Осташко! Важное — подпишись
t.me
Power outages in Khar'kov have left supermarkets without power.
vk.com
Svatovo got hit by shelling, residential areas.
ВСУ обстреляли жилые кварталы Сватово. https://t.me/marochkolive
t.me
Chechen fighters digging in near Kremennaya, specifically Chernopopovka area.
vk.com
LDNR Front.
A map summarizing recent Russian gains around Peski. Note it's a Russian sourced map, so grain of salt, etc.
In the fighting near Nevel'skoe a DNR T-72B takes a hit from a Javelin but doesn't explode, the crew bails out and is picked up by a BMP-2.
vk.com
DNR 11th Rgt tanks in action, Pervomayskoe. We have an unknown tank, a T-72B, and a T-72B3 mod'16. Note the tanks are being directed by UAV.
vk.com
Wagner assault team moving towards Ukrainian positions through the trenches.
vk.com
Wagner artillery fires around Artemovsk/Bakhmut.
Артиллеристы ЧВК «Вагнер» разносят позиции ВСУ на Бахмутском направлении. #эксклюзив @yaremshooter
t.me
vk.com
vk.com
Allegedly Wagner TOS-1 fires near Artemovsk/Bakhmut. If true this is out first confirmation of them having the system.
Бойцы "Группы Вагнера" для ударов по местам базирования украинских войск в Артемовске и его пригороде используют тяжелые огнеметные системы «Солнцепек», кадры работы оказались в распоряжении РИА Новости
t.me
A Ukrainian Mastiff MRAP destroyed near Ugledar.
vk.com
A Caesar SP Howitzer destroyed near Ugledar. It got hit by a loitering munition.
Колесо Сансары перемоги сделало очередной оборот - первое подтверждение поражения французской 155-мм гаубицы "Цезарь", посредством, опять же, "псевдоЛанцета". Впрочем, есть и капелька зрады - судя по тому, что видео не закончилось детонацией и возгоранием, боекомплект "Цезаря" был к тому...
t.me
A Ukrainian MBT getting hit by a loitering munition near Ugledar. Note they aim it for the back-top section of the tank, but it still doesn't appear to catch fire or explode.
vk.com
Kub loitering munition strikes on Ukrainian infantry retreating from Pavlovka.
vk.com
A summary of Russian loitering munition strikes around Ugledar. They appear to be getting used for counter-battery fires and interdiction.
vk.com
Russia is claiming control of the Pavlovka-Nikol'skoe road, east of Pavlovka, south-east of Ugledar. This is in principle plausible but only makes sense to do if they intend to assault Ugledar.
МО РФ сообщило, что в результате наступательных действий на Угледарском направлении установлен контроль над трассой Павловка-Никольское.
t.me
Kaskad btln shows off a loitering munition strike on two M-777s.
vk.com
vk.com
LNR forces 2S7 firing. Location and context unclear.
vk.com
A Ukrainian BMP getting hit by artillery near Opytnoe.
vk.com
Russian Ka-52s lobbing unguided rockets near Soledar. I have to wonder about the difference in the way they're being used there from Svatovo. Perhaps Ukrainian offensive movements there make it possible to pick off vehicles?
vk.com
As Russian troops inch forward in Mar'inka, they've taken 4 Ukrainian POWs.
Разведчики гвардейской 150-й дивизии ВС РФ в Марьинке взяли в плен четверых украинских военных. Пленные из числа мобилизованных. Рассказывают, что все их офицеры под интенсивным огнём российских войск несколько дней назад сбежали с занимаемых позиций, бросив своих бойцов. Выжившие солдаты...
t.me
Avdeevka got hit, but it's unclear what. A large plume of smoke can be seen from Donetsk.
Утром, что-то очень сильно накрыли https://t.me/RtrDonetsk в Авдеевке. Из Донецка виден огромный столб дыма поднимающийся над городом.
t.me
Shelling of Donetsk continues. Targets include a school and a sports arena.
Будни Донбасса - ежедневные "прилёты", зачастую по жилым домам. В этой блядской войне обе стороны совершают военные преступления как не в себя...
t.me
ВСУ поздно вечером обстреляли Донецк. Несколько прилетов снарядов 155-мм в городе.
t.me
Последствия обстрела Ворошиловского района Донецка 155 мм снарядами. Два прилёта возле 13 школы.
t.me
Последствия обстрела Киевского района Донецка. Повреждения здание ГУП «Вода Донбасса» возле Донбасс Арены. Били из 155 мм. 6 человек ранено.
t.me
В Донецке под удар попал стадион "Донбасс-Арена", который ранее принадлежал олигарху Ахметову.
t.me
Damage to rail infrastructure in Ilovaysk, reportedly HIMARS strikes.
HIMARSировка железнодорожного узла в Илловайске - важного логистического маршрута для снабжения НМ ЛДНР и донбасской группировки ВС РФ. Ахуевание от точности GMLRS М31 читается на лице мужика с табличкой.
t.me
Russian VDV flamethrower troopers (thermobaric rocket launchers) training in LNR area. The second video doesn't give a location but I think it's the same place.
vk.com
vk.com
Ukrainian Caesar howitzer, somewhere near Artemovsk/Bakhmut.
vk.com
An FN FNC rifle captured by DNR fighters near Avdeevka.
vk.com
Civilians in Donetsk report that their building lacks central heating.
"Будем умирать от холода! Другого у нас нет, только умирать от холода…" Жизнь людей в Донецке, ДНР (неотъемлемая часть РФ согласно её Конституции) на примере дома 43 по улице Щорса. Данная ситуация, к сожалению, не является исключением - в многоквартирном доме моего сослуживца по ополчению...
t.me
Russia.
Footage of the explosion in Novorossiysk Naval Base, that was allegedly a Ukrainian unmanned boat hitting a ship.
Удар украинского морского беспилотника (хотя применительно к судам и кораблям правильнее было бы - безрулевовика) по порту Новороссийска. Удар средней мощности, и без возгорания танкера, в общем, "Мы русские, с нами Бог".
t.me
vk.com
Shebekino, Belgorod region, got hit again. Reportedly 2 civilians killed 4 wounded in two rounds of shelling. The target was apparently an enterprise that delivers drinking water.
❗️ Украинская артиллерия нанесла удар по городу Шебекино в Белгородской области. Губернатор области сообщает, что в результате обстрела противника уже есть 2 погибших и 3 пострадавших местных жителя. Повреждены здания и автомобили.
t.me
vk.com
vk.com
Orlov region a Ukrainian UAV hit a Russian fuel storage facility. However the tank it hit was empty.
vk.com
Повреждение резервуара "Транснефти" в поселке Стальной Конь в Орловской области. Повреждения ограниченные, так как в резервуаре было не очень много горючего. Есть резонные предположения, что диверсия осуществлялась с территории РФ с помощью квадрокоптера.
t.me
Belaya Berezka village, Bryansk region, also got hit.
Сегодня под обстрел ВСУ попал поселок Белая Березка Брянской области. "В результате обстрела ВСУ территории поселка Белая Березка Трубчевского района повреждено электроснабжение. В поселке отсутствует электричество. Ремонтные бригады приступят к восстановительным работам после прекращения...
t.me
Ustinka village, Belgorod region, also got hit. 1 civilian reported killed.
vk.com
Kursk region Russian soldiers attempting to down a UAV with small arms fire.
vk.com
Explosions over Dzhankoy, Crimea. Possibly Russian air defenses firing. This is going to happen more frequently with the withdrawal from Kherson.
‼️Взрывы в небе у Джанкоя: сработало ПВО P.S. Шарий нанес телеграмный аннигилирующий удар и уничтожил 80 единиц техники, чья это техника и зачем он её уничтожил - пока никто не знает. ❗️Наши читатели из Джанкоя сообщают нам, что были пуски ракет ПВО и взрывы в небе. Никаких пожаров и детонации...
t.me
Джанкой, Крым. Прилёты и детонации (или работа ПВО). Как там Херсонскую область сдали?
t.me
Russian Kalibr launches.
Вчерашние пуски закончившихся в марте "Калибров" по целям на Украине.
t.me
vk.com
Defensive positions being built in north-eastern Crimea.
Геническая горка на северо-востоке Крыма. Просто проникнитесь духом Первой мировой войны. Для полноты погружения в атмосферу траншейных боёв и лобовых атак, рекомендую предварительно посмотреть "На западном фронте без перемен" 2022 г.
t.me
Russian troops wearing Iranian body armor, namely Rouin-3 flak jackets and NIJ II helmets. The first recipients are mobilized personnel in Moscow and St. Petersburg.
vk.com
Iranian cargo flights to Russia continue.
vk.com
Russia has begun issuing a simplified version of the Ratnik helmet to mobilized personnel, missing the NVG mount.
vk.com
Russian mobilized personnel in Voronezh region. It appears they are living in tents, in the snow. This raises some serious questions. In the Soviet Army a squad was supposed to be able to build themselves a dugout in one day to live in, with nothing but shovels, axes, and saws.
Воронежская область, мобилизованные решили досрочно встретить Новый год. Деда Мороза, правда, не было, зато в роли Снегурочек выступали сами "мобики". UPD По братски, накидайте , чтобы пацаны согрелись.
t.me