Update.
Kherson-Nikolaev-Odessa.
Allegedly Ukrainian infantry getting hit somewhere in Kherson region.
Эффективное накрытие скопления пехоты ВСУ на Херсонском направлении. Огонь артиллерии корректируется квадрокоптером. Сначала накрыли группу у железной дороги, а затем отработали по убежавшим в лесопосадку. Такие вот реалии "Наступления ВСУ на Херсон". https://t.me/sashakots
t.me
A Russian Tigr-M armored car hit a land mine somewhere between Nikolaev and Krivoy Rog.
vk.com
Strikes landing in Novaya Kahovka, presumably Ukrainian.
Ракетные удары по заводу в Новой Каховке.
t.me
vk.com
Russian strikes landing in Nikolaev.
vk.com
Russian Msta-S operations, somewhere towards Nikolaev.
vk.com
One of the 4 turbines in the Novo-Kahovskaya dam have been shut down due to damage to some systems.
vk.com
Zaporozhye-Dnepropetrovsk.
Russia is using Tornado-S munitions, Zaporozhye area.
vk.com
There are reports that Ukraine hit an energy distribution station at the Zaporozhskaya NPP.
vk.com
Brimstone missile fragments were allegedly found in a street in Energodar, where one civilian was killed.
vk.com
Kahrkov-Sumy.
LNR forces using a 2B9 automatic mortar, Kharkov region.
vk.com
Allegedly a Ukrainian fighter from Kraken claims he was abandoned wounded, and spent 2 days in the woods before being captured. He also claims there are Syrians fighting on the side of Ukraine.
Пленный нацик из "Кракена" рассказывает, как его раненого бросили в лесу побратимы и он 2 дня ползал по лесу с криками "Помогите!", пока его не подобрали наши солдаты и не оказали ему медицинскую помощь. Также пленный показал, что на его участке действовали иностранные наемники из Сирии.
t.me
LDNR Front.
Shelling of Donetsk continues.
Около часа назад украинские формирования нанесли удар по центру Донецка. Один прилет пришелся по Киевскому району города неподалеку от ТРК «Донецк Сити». Второй снаряд разорвался на пересечении Проспекта Мира и ул. Артема. #Донецк #Россия #Украина Источник: @rybar
t.me
18+ Прилет на Восточном в Макеевке. Есть погибшие. Подписаться | Предложить новость
t.me
Куйбышевский район Донецка подвергся обстрелу со стороны ВСУ. Один из снарядов попал в окно многоэтажного дома. Информация о пострадавших уточняется. @opersvodki
t.me
LNR 6th Cossack Rgt firing on Soledar.
vk.com
DNR 1st Slavyanskaya Bde firing on Avdeevka.
vk.com
Apparently Ukrainian forces blew a bridge on the north-eastern outskirts of Artemovsk/Bakhmut.
Артемовск (Бахмут): нацисты взорвали мост на северо-восточной окраине город Нацисты продолжают уничтожать мосты и другие объекты гражданской инфраструктуры. На этот раз пострадал железнодорожный мост. Никакого стратегического значения он не имел... На фото мост до подрыва и после.
t.me
Rebel Kal'mius artillery bde operating near Avdeevka.
vk.com
Ukrainian troops spotted with a captured T-72B3 mod'16, somewhere in Donetsk region. Note that while Ukraine captured quite a few Russian vehicles, actual use of combat vehicles, or at least confirmation of it, has been scarce.
vk.com
What appear to be newly sent T-72Bs and T-80BVs heading to the front line.
Донбасс. Подкрепление в составе Т-72Б и Т-80БВ. Источник: @vorposte
t.me
Rebel T-72Bs and T-80BVs in Yasinovataya area.
vk.com
Footage of Russian reconstruction efforts in Mariupol'. They're trying to showcase it, but not the scale and compare it to the size of the city.
Russia.
Russian Oniks launches.
‼️Ночные подарки для ВСУ: Пуск российской крылатой ракеты «Оникс» по украинским объектам t.me/RVvoenkor
t.me
Kalibr missiles being loaded on to a 11356R frigate.
vk.com
There are reports that Iran will supply as many as 1000 UAVs to Russia. Specifically the Shahed 129 is named, but it's quite plausible that there will be other types.
Иран поставит России 1000 дронов Известный ближневосточный аналитик Элайджа Магье (специализируется на Ливане, Сирии, Ираке, Иране, Палестине), хорошо информированный о деятельности шиитской Оси Сопротивления (конгломерат про-иранских группировок в вышеуказанных странах), со ссылкой на свои…
colonelcassad.livejournal.com
Russia is loosening requirements for residency status for Ukrainian and LDNR citizens.
МВД РФ о текущих льготах для жителей ЛДНР и Украины на получение РВП и вида на жительство в РФ. Граждане Донецкой и Луганской народных республик, а также Украины с 14 июля смогут получить разрешение на временное проживание (РВП) и вид на жительство (ВНЖ) в России без сдачи экзаменов на знание…
colonelcassad.livejournal.com
Misc.
Russian T-72B3mod'16 in action, location and context unclear.
vk.com
Ukrainian M-777 destroyed, location and context unclear.
‼️Еще одна уничтоженная американская гаубица М777 на Украине Несмотря на регулярные поставки вооружения с Запада, армия России по прежнему в высоком темпе предает всю иностранную помощь огню. t.me/RVvoenkor
t.me
vk.com
Captured Ukrainian T-72AV and T-64BV, location and context unclear.
vk.com
Captured Ukrainian BTR-4, location and context unclear.
vk.com
Allegedly first use of a Ukrainian Stormer HVM SAM, against a Russian Orlan-10.
vk.com
Ukrainian MT-12 mounted on a MT-LB as an SP AT gun. Location and context unclear.
Большие потери в БТТ и САУ вынуждают украинцев производит различные поделки для их восполнения. На видео очередная из них - МТ-ЛБв с установленной поверх 100мм ПТО МТ-12 "Рапира". Такая импровизация позволяет быстрее расчету уйти от ответного огня. Хотя и минусы очевидны - меньший БК, комфортность…
ru-artillery.livejournal.com
vk.com
МТЛБ со 100-мм противотанковой пушкой МТ-12 Рапира. Можно и навесным МТЛБ может ВСЁ Из форума Отвага2004
shushpanzer-ru.livejournal.com
Большие потери в БТТ и САУ вынуждают украинцев производит различные поделки для их восполнения. На видео очередная из них - МТ-ЛБв с установленной поверх 100мм ПТО МТ-12 "Рапира". Такая импровизация позволяет быстрее расчету уйти от ответного огня. Хотя и минусы очевидны - меньший БК, комфортность…
ru-artillery.livejournal.com
Ukrainian L119 operations, location and context unclear.
vk.com
A Ukrainian M-113 column, location and context unclear. The type has not yet been spotted on the front lines, to the best of my experience.
vk.com
Ukrainian PzH-2000, location and context unclear.
vk.com
A column of 18 (my count) MaxxPro MRAPs in Ukraine, location and context unclear.
vk.com
A FIM-43 Redeye has been spotted in Ukraine. Allegedly captured by Russian/rebel forces.
vk.com
NATO/EU.
There are reports that Slovakia will hand over their 11 MiG-29s to Ukraine.
vk.com
Reportedly the first 4 Zuzana-2 howitzers have arrived in Ukraine, out of 16 total. The number ordered is strange, since a standard artillery btln is 18 tubes.
vk.com
Footage of Ukrainian soldiers training in the UK.
vk.com